Peuterspeelzaal De Watermolen

Locatiewijzer Peuteropvang De Watermolen (KOBER)

Unitmanager: Marianne Vermeiren

Email: m meiren@kober.nl
Tel.: 06 57809916 Werkdagen: ma, di, wo, do
Email: watermolentpto@kober.nl

Heb je vragen over de plaatsing of planning van je kind? Neem dan contact op met ons serviceteam via serviceteam@kober.nl  of 076-5045605.

Over Peuteropvang De Watermolen
Op de peuteropvang krijgt je kind de kans om op ontdekking te gaan, ervaringen op te doen en grenzen op te zoeken. We laten je kind dat in de groep op z’n eigen manier doen, in z’n eigen tempo. De pedagogisch medewerkers ondersteunen dit groepsproces en ieder kind individueel daar waar dat nodig is. Spelenderwijs leert en groeit je kind. Het raakt vertrouwd met een nieuwe omgeving en leert omgaan met andere kinderen. Voor je het weet is je zoon of dochter klaar om naar school te gaan.

Locatie-informatie
Onze peuteropvang is gehuisvest in basisschool De Watermolen

Openingstijden
Peuteropvang De Watermolen is maandag, dinsdage en donderdag geopend van 8.30 uur tot 11.45 uur.

Ontwikkeling van de kinderen
We begeleiden de kinderen bij het spelen en ontdekken van verschillende materialen. Onze materialen staan in open kasten en op ooghoogte van de kinderen. Op deze manier dagen wij de kinderen uit om zelfstandig aan de slag te gaan en zo te werken aan hun zelfontwikkeling. We bieden op onze locatie ook "voor- en vroegschoolse educatie" (VVE) aan.

Dagindeling
Na het ophangen van de jassen en de tassen aan de kapstok in de gang worden de kinderen om 8.30 uur verwelkomd door de pedagogisch medewerkers. Tot 8.45 uur duurt de spelinloop, hetgeen betekent dat je samen met je kind iets kiest om mee te spelen om de overgang van thuis naar de peutergroep zo soepel mogelijk te laten verlopen. Na de spelinloop gaan we in "de kring" waar we themagericht de kinderen spelenderwijs van alles aanbieden waarvan ze leren, denk aan liedjes, taalspelletjes, voorlezen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om vrij te spelen en te knutselen. Voordat we gaan eten en drinken, ruimen we
samen op. Elke dag gaan we naar buiten mits het weer dat toelaat. Mocht het weer heel slecht zijn dan zorgen we dat er
binnen een bewegingsactiviteit is. We sluiten af in de kring en om 11.00 uur gaan de kinderen naar huis.

Wat nemen de kinderen zelf mee?
In de rugzak nemen de kinderen een complete verschoonset mee. Dat betekent ondergoed, sokken en bovenkleding. Het tussendoortje wordt door ons verzorgd.

Medewerkers
Peutergroep De Watermolen heeft twee pedagogisch medewerkers die elk dagdeel vast op de groep staan.Kober kinderopvang biedt gemak en ondersteuning aan werkende ouders

Specifieke informatie m.b.t. Kober

Je kind gaat naar de basisschool. Een schooldag duurt vaak minder lang dan een werkdag. Een dilemma van veel ouders. Hoe los je dit op een leuke en goede manier op? Kom eens een kijkje nemen bij Kober kinderopvang! Samen zoeken we naar opvang die het beste past bij wat jullie zoeken.

Meer dan 15.000 kinderen maken al gebruik van de opvangmogelijkheden van Kober kinderopvang. Ook jouw kind is van harte welkom, je kunt kiezen uit:

Buitenschoolse opvang (4-13 jaar): De buitenschoolse opvang van Kober is altijd vlakbij de basisschool van jouw kind en vaak zelfs in de school. We zijn tot 18.30 uur open. Niet alleen na schooltijd, maar ook vóór school, tijdens schoolvrije dagen en in de vakanties. We hebben een ruim aanbod aan activiteiten, zo ontdekt je kind nieuwe talenten en interesses. Wil je kind chillen met vriendjes? Dan kan dat ook!

Kinderdagverblijf (0-4 jaar): Kies je voor een kinderdagverblijf? Dan zit je bij Kober goed. We geven je kind alle zorg, liefde en aandacht die het nodig heeft. We spelen, lezen voor, knuffelen en zorgen dat je kind in zijn eigen tempo kan groeien en leren.

Peuteropvang (2-4 jaar): Op de peuteropvang went jouw kind niet alleen aan een nieuwe omgeving, maar leert het ook omgaan met andere peuters. Spelenderwijs bereiden wij de peuters voor op de basisschool, zodat de overgang makkelijker is.

Opvang door gastouders (0-13 jaar): Voor kleinschalige en flexibele opvang ben je van harte welkom bij een van onze zorgvuldig geselecteerde gastouders.

Kosten

In veel gevallen krijg je een bijdrage in de kosten via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. De hoogte hiervan hangt af van je inkomen en gezinssituatie. Met de rekentool op onze website kun je uitrekenen hoeveel je maandelijks betaalt en wat je van de belastingdienst terugkrijgt.  Heb je niet het hele jaar opvang nodig? Dat kan ook, we hebben namelijk 40, 47 en 52 weken pakketten. Alleen vakantie opvang behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Kober serviceteam via (076) 504 56 05 of serviceteam@kober.nl . Kijk ook eens op www.kober.nl  voor een locatie bij jou in de buurt, de veel gestelde vragen of het maken van een kijkafspraak.